Historien bag Kennel Hamsel og schæferhundeopdræt

 
  Vi startede med schæferhunde i 1985, hvor vi købte tæven Gelina af Bente Lie Olesen fra kennel Onja i Lønstrup. Gelina døde desværre ret ung, og vi havde  mange overvejelser, om vi skulle have hund igen. Men efter 14 dage uden hund blev vi enige om, at schæferhunden var kommet for at blive i vores familie.

Vi købte en ny hund hos Jytte Christiansen og Ole Andersen i Vestbjerg, - en dejlig kraftfuld hanhvalp, som desværre 4 mdr. gammel brækkede fodrodsknoglen, hvilket medførte en kronisk halthed. Jytte og Ole havde for alvor fået tændt "gnisten" hos os, og vi fik nu endnu en hvalp (tæve) ved navn HAMSEL. Her begyndte vores hundekarriere rigtigt at tage fat. Hun var en en herlig temperamentsfuld tæve og opnåede at blive avlsklasse 4 i 1990 og avlsklasse 3 i 1991. Hun var for os i alle henseender den hele hund, der fungerede godt på træningspladsen, i udstillingsringen og hjemme i familien, der i disse år blev udvidet med flere af de små tobenede.

Hamsel fik aldrig mange hvalpe selv, men linjen fortsatte alligevel i mere end 10 år via Hamsel´s Bihva, Hamsel´s Elina og Quana v. Lerchenhain. Grundet forskellige omstændigheder er linjen ikke længere i avl, men Sarah (vores datter) har dog Hamsel´s Hekla ( kaldet Sheila), som nu er hele familiens hyggehund.

For at få nyt blod ind i vores avl, købte vi i 1997 endnu en hvalp, Berthas Roulette (VA Ursus v. Batu og VA, AVKL Berthas Oline). Roulette var en særdeles kraft og substansfuld tæve, der var særdeles effektiv i hendes gruppe C arbejde. Roulette blev mor til Berthas Noa og Berthas Hiri. Linjen over Hiri er nu aktiv i vores avl via Hamsel´s Malou. Malou er nu pensioneret, men hendes datter Hamsel´s Selma er i avl hos Kennel MonGrif og hendes barnebarn Hamsel`s Tamira har netop fået sit første kuld

Som alternativ købte vi i 2013 tæven Team Paka´s Latoya og hanhunden Team Paka´s Kappa. Både Latoya og Kappa er udstillet i Danmark, Tyskland og Østrig.

Schæferhunden og schæferhundeavlen på hobbyplan er en stor del af vores familie.

           

         Hamsel´s Selma                                  Hamsel´s Kian                         Hamsel´s Ozzy                          Hamsel´s Pique

_________________________________________________________________________________________________________________